Op deze pagina vindt u al onze verfprojecten die wij in de winkel hebben uitgevoerd! Leuk om andere verftechnieken op te doen of voor inspiratie. Kom ook eens langs in onze winkel, wie weet staat er alweer een nieuw verfproject!

Voordat we met dit kastje begonnen was het een saai, gelig kastje. We wilden er iets stoers van maken, een echte eyecatcher! Hiervoor hebben we de verfkleur Pearl grey gekozen en hem hiermee twee keer geschilderd. IMG_2674

Tussen deze twee verflagen door hebben we op sommige plekken Crackle aangebracht. Wanneer je dan de tweede verflaag erop aanbrengt gaat het op de plekken waar je de Crackle hebt aangebracht barsten. Dat wil zeggen dat er scheurtjes in de bovenste verflaag ontstaan waardoor de eerste verflaag zichtbaar wordt. Dit geeft een verouderde look. (Dit is bijvoorbeeld ook mooi om te doen met twee verschillende kleuren verf.)

Daarna hebben we het kastje eerst met de Clear wax behandeld, deze is doorzichtig en zorgt voor een beschermende laag. Gelijk na het aanbrengen van de Clear wax, hebben we de Black wax aangebracht. Dit hebben we vlak achter elkaar gedaan zodat allebei de waxen nog niet droog zijn en je daardoor ook geen kwastaanzetten ziet.

De handgreepjes wilden we nog wat meer er laten uitspringen. Hiervoor hebben we de verfkleur French grey gekozen en afgewerkt met de Black wax. Zo zijn ze donkerder dan het kastje en steken ze er mooi tegen af.

IMG_2671IMG_2675IMG_2673

Dit kastje was eigenlijk al mooi van zichzelf, maar we wilden hem toch een wat frisser uiterlijk geven en zo maken dat hij perfect in een landelijk interieur zou passen.

We hebben voor de kleur Warm cream gekozen, een mooie lichte, net geen witte kleur. Hier hebben we hem helemaal mee geverfd. Hier waren drie lagen verf voor nodig, dit omdat de verf met twee lagen nog niet volledig dekte omdat het kleurverschil nogal groot was.

Nadat de verf was gedroogd hebben we hem eerst helemaal met Clear wax behandeld. Deze geeft geen kleur af, maar beschermt wel tegen vocht, vuil en krassen. Direct daarna hebben we op het bovenblad ook nog Brown wax aangebracht. Nu steekt het bovenblad mooi af tegen de rest van het kastje!

Voor het gemak hebben we bij het kastje, tijdens het verven, de greepjes er afgehaald en er na het verven weer opgezet. Dit hoeft niet perse, je zou ze ook mee kunnen verven als je dat mooier vind. Dat kan makkelijk met deze verf want hij hecht op alle ondergronden!

IMG_2273IMG_2401IMG_2371

Deze lamp was rood/bruin toen we hem gingen verven. We wilden hem wat stoerder en robuuster maken en daarom hebben we voor de grijstint Soft linen gekozen. Een mooie warme grijstint die uitstekend samen gaat met alle andere kleuren! We hebben hier twee lagen verf voor gebruikt.

Nadat de verf volledig droog was zijn we sommige plekken wat gaan doorschuren. Dit doe je gewoon met een schuurpapiertje en gaat het beste met schuurpapier met een fijne korrel. Dit hebben we op wat willekeurige plekken gedaan. (Tip: Als je wilt gaan doorschuren, maar je weet niet zo goed welke plekken. Bedenk dan waar het object veel vast gepakt wordt; knopjes, deurtjes, laatjes. Of waar er makkelijk tegen aan gestoten kan worden; hoekjes, uitstekende randjes) Doordat er nu doorgeschuurde plekken opzitten lijkt het wel alsof de lamp járen oud is!

Het doorschuren is vooral mooi wanneer de ondergrond donkerder is dan de verf. Bij de lamp was dit wel het geval maar stel dat het bij een ander object niet het geval is, kun je er altijd eerst nog wat donkere verf op aanbrengen op de plekken waar je door wilt schuren.

Om de verf te beschermen hebben we de lamp afgewerkt met de Clear wax. En dan is het genieten van de mooie, nieuwe lamp!

IMG_2996IMG_3023IMG_3024IMG_3022

Voorheen was dit een gewone witte muur, maar we wilden er een zogenaamd ”kalkeffect” op creëren. Misschien ken je het wel, het gevlekte/streperige effect wat kalkverf normaal geeft. Het nadeel van kalkverf is dat het erg broos is en dat je er snel viezigheid op krijgt. Daarom kan je dit effect ook bereiken met de krijtverf in combinatie met de wax.

We hebben de verfkleur French Grey gebruikt, dit is de donkerste grijskleur. Dit hebben we aangebracht met een kwast.

Toen de verf eenmaal was gedroogd hebben we er de White wax er op aangebracht. Dit hebben we ook met een kwast gedaan om het kalkeffect nog beter na te bootsen. Dit gaat het beste met een platte, brede kwast.

En klaar is je kalkeffect muur!

IMG_3026IMG_3027

Ook zo’n saaie, standaard trap in huis? Maak er dan wat moois van met krijtverf! Simpel en
eenvoudig om zo iets moois te maken! Want een trap is toch vaak een opvallende verschijning in huis. Vaak staat deze in de gang, en de gang is nu juist het visitekaartje van je huis!

Hoe zijn we aan de slag gegaan?20160628_112121

Voorheen zaten er zogenaamde ”halve maantjes” op de trap. Deze zaten vastgeplakt, dus na dat de halve maatjes er af waren getrokken moesten de lijmresten er nog van af. Dit is deels met een plamuurmes gedaan en met schuurpapier.

Vervolgens is de trap ontvet met Dasty, hierna kon de eerste verflaag er op worden aangebracht. Er is gekozen voor de kleur French grey.

Na de eerste verflaag komt de ondergrond er nog erg doorheen dus wordt er ook een twee
de verflaag op aangebracht. Gezien het kleurverschil (van wit naar donker grijs) erg groot is, moet er nog een derde verflaag op om het zo helemaal dekkend te krijgen.

Een trap wordt natuurlijk intensief gebruikt en daarom is het verstandig om als afwerking te kiezen voor een laklaag, aangezien deze nóg sterker is dan de wax.

De lak smeert mooi dun uit en is na 4 uur droog genoeg om hem voor de tweede keer te lakken. Nadat de tweede laag droog is duurt het 16 uur voordat het gebruiksklaar droog is. Aa
ngezien het hier om een trap gaat raden we aan om de treden om en om te lakken zodat je toch nog naar boven/beneden kunt.20160711_134946

Voor de stootborden hebben we gekozen voor de grijze wax, dit om zo toch wat contrast
te creëren met de traptreden. En zo blijven de traptreden ook goed zichtbaar doordat het geen éé
n geheel blijft. Leuk om te weten; de donker grijze verf in combinatie met een witte of grijze wax geeft ook een beton achtige uitstraling.

De trap is klaar! We kunnen nu genieten van een opvallende binnenkomer in huis!

20160629_141817

Resultaat na de eerste laag verf.


20160629_180115

Resultaat na drie lagen verf.


20160704_152700

De beschermlaag van de trap; ultra matte lak.


20160704_152712

Het aanbrengen van de lak.


20160711_115334

Grijze wax op de stoorborden.


20160711_115515

De wax hebben we uitgeveegd.


20160711_134946

Het eindresultaat!