Op deze pagina vindt u verschillende verfprojecten waarbij er gebruik is gemaakt van de Vintage Paint. Leuk om andere verftechnieken op te doen of voor inspiratie. Kom ook eens langs in onze winkel.

 

Slapen in een bedstede is sowieso al een droom van vele onder ons, maar als de slaapkamer er dan ook nog eens zo sfeervol uitziet, wil iedereen hier wel eens een nachtje doorbrengen!
In deze slaapkamer is de krijtverf van Jeanne d’Arc Vintage Paint overal gebruikt. De deuren, kozijnen, muren en zelfs de radiator is geschilderd met de krijtverf.
De kleur ‘Warm Latte’ is aangebracht op de muren en zelfs het plafond is in deze kleur meegenomen!
In combinatie met de kleur ‘French Grey’ voor de deuren en kozijnen, en de kleur ‘Black Velvet voor het laddertje en deurknoppen oogt het geheel rustig.

Wil je ook zo’n metamorfose? Kom gerust langs in onze winkel en laat je inspireren!

 

 

Zelfs een caravan kan geschilderd worden met de krijtverf van Jeanne d’Arc Vintage Paint! Deze saaie caravan heeft een hele metamorfose ondergaan! In zo’n caravan wil iedereen wel een nachtje logeren! De buiten en binnenkant zijn geschilderd met de krijtverf en naderhand behandeld met de wax laag, zodat het oppervlak tegen vocht, vuil en krassen.

 

Ook zo’n saaie, standaard trap in huis? Maak er dan wat moois van met krijtverf! Simpel en
eenvoudig om zo iets moois te maken! Want een trap is toch vaak een opvallende verschijning in huis. Vaak staat deze in de gang, en de gang is nu juist het visitekaartje van je huis!

Hoe zijn we aan de slag gegaan?20160628_112121

Voorheen zaten er zogenaamde ”halve maantjes” op de trap. Deze zaten vastgeplakt, dus na dat de halve maatjes er af waren getrokken moesten de lijmresten er nog van af. Dit is deels met een plamuurmes gedaan en met schuurpapier.

Vervolgens is de trap ontvet met Dasty, hierna kon de eerste verflaag er op worden aangebracht. Er is gekozen voor de kleur French grey.

Na de eerste verflaag komt de ondergrond er nog erg doorheen dus wordt er ook een twee
de verflaag op aangebracht. Gezien het kleurverschil (van wit naar donker grijs) erg groot is, moet er nog een derde verflaag op om het zo helemaal dekkend te krijgen.

Een trap wordt natuurlijk intensief gebruikt en daarom is het verstandig om als afwerking te kiezen voor een laklaag, aangezien deze nóg sterker is dan de wax.

De lak smeert mooi dun uit en is na 4 uur droog genoeg om hem voor de tweede keer te lakken. Nadat de tweede laag droog is duurt het 16 uur voordat het gebruiksklaar droog is. Aa
ngezien het hier om een trap gaat raden we aan om de treden om en om te lakken zodat je toch nog naar boven/beneden kunt.20160711_134946

Voor de stootborden hebben we gekozen voor de grijze wax, dit om zo toch wat contrast
te creëren met de traptreden. En zo blijven de traptreden ook goed zichtbaar doordat het geen éé
n geheel blijft. Leuk om te weten; de donker grijze verf in combinatie met een witte of grijze wax geeft ook een beton achtige uitstraling.

De trap is klaar! We kunnen nu genieten van een opvallende binnenkomer in huis!

20160629_141817

Resultaat na de eerste laag verf.


20160629_180115

Resultaat na drie lagen verf.


20160704_152700

De beschermlaag van de trap; ultra matte lak.


20160704_152712

Het aanbrengen van de lak.


20160711_115334

Grijze wax op de stoorborden.


20160711_115515

De wax hebben we uitgeveegd.


20160711_134946

Het eindresultaat!