We zitten weer in de donkerste maanden van het jaar en dan merk ik aan mijzelf dat ik heel erg veel behoefte heb aan gezelligheid in huis. Heel veel kaarsjes aan en met een zachte deken zitten in mijn favoriete hoekje van de bank. En dan ook nog het liefst met een kop chocolademelk met een flinke toef slagroom.  winter1

Doordat ik het zo graag gezellig wil hebben in huis wil ik ook heel veel in accessoires gaan veranderen, en het liefst wil ik dan ook echt álles anders. Maar alles anders is voor mij een te dure oplossing. Daarom ga ik voor krijtverf, een makkelijke en eenvoudige manier om snel en goedkoop een andere uitstraling te geven. Klinkt als ideaal!

De krijtverf hecht op iedere ondergrond en kan ik dus toepassen op elke accessoire die ik een ander uiterlijk wil geven. Doordat er ook wax voor is (die eigenlijk ook dient als beschermlaag) die in 7 kleuren beschikbaar is, kan ik er ook gelijk een mooie authentieke uitstraling aan geven. Want dat is waar ik het meest van houd, spullen die er uit en geleefd uitzien! En dan nog het liefst met doorgeschuurde kale plekken. En of het nu écht oud is of nieuw, dan kan ik het toch oud laten lijken d.m.v. de krijtverf in combinatie met de wax.

Wanneer ik eenmaal een kleur ga uitkiezen, kies ik voor warme winterse kleuren: soft linen, french chocolademelkgrey en warm latte. Misschien een erg grijze combinatie maar juist deze grijstinten samen (en dan afgewerkt met een grijze wax) zorgen voor een warm geheel.

Leuk om te weten: Wanneer je een muur en een kast (en misschien ook wel  de accessoires daarop) in verschillende tinten van dezelfde kleur verft creëer je meer diepte. Ideaal dus als je niet zo groot woont!

Bij mij thuis moeten er een paar lijsten, spiegels, koffertjes en kandelaars en zelfs een paar oude schoenen (die ik zelf ook ooit gedragen heb) aan geloven. Schuren en gronden is niet nodig dus ben ik al redelijk snel klaar. Wanneer de avond alweer valt steek ik al mijn vele kaarsjes aan, kruip ik onder de deken op de bank (uiteraard met chocolademelk) genietend van al mijn ”nieuwe” accessoires.  

Liefs, Lisa

winter2

De decembermaand is voor vele al duur genoeg met de feestdagen erbij. Heel herkenbaar, ook voor mij. En dit jaar ben ik ook zo gek geweest om aan te bieden het kerstdiner bij mij te houden.
Uitgebreid koken doe ik niet, we gaan gezellig gourmetten! Ik hoef dus gelukkig niet heel veel aan het eten voor te bereiden! Des te meer kan ik me uitleven op de kerstversiering en de ruim gedekte tafel. In de winkel hebben we prachtige kerstballen die ik daar zeker voor ga gebruiken. De ballen hebben een mooie authentieke uitstraling en passen daarom in veel soorten interieurs. Landelijk, stoer, vintage, sober en zelfs in een industriële stijl passen deze kerstballen!
De ballen verwerk ik in een grote dennentak die in het midden van de tafel komt te liggen. Of zal ik hem boven de tafel hangen? Ik ben er nog niet helemaal uit…
Ook voor prachtige (kerst)servetten kun je goed in de winkel terecht. Dit jaar ga ik voor servetten met een nostalgische print, er staan van die lieve meisjes op die warm aangekleed in de sneeuw staan. Wat ook prachtig is op een kersttafel zijn grote kandelaren! Schitterend met van die lange dinerkaarsen er in. In de winkel hebben we er sinds kort ook zilver, goud- en bronskleurige verf! En hoe leuk is het om op zoek te gaan bij bijv. een kringloop, naar mooie kandelaren voor weinig geld en die dan te verven in een van deze mooie, nieuwe kleuren! Dat zorgt voor een mooie eye cat176d118f2cee663fd5dfb53b9ec75bf5cher op tafel! Dus ik weet wel waarnaar ik opzoek ga voor een sfeervolle kersttafel!
Laat dat kerstdiner maar komen!